Onze dieren

Maak kennis met onze dierenfamilie, een leuk groepje

Pony's

Op de boerderij hebben wij 2 pony's rondlopen; Bartje en Linda. Bartje is geboren in 1982 en is onze oudste bewoner, het is een hele leuke pony die -vooral bij mensen die hij kent- heel aanhankelijk is. Linda is geboren in 2006 en is een tijdje erg ziek geweest, maar het gaat nu gelukkig weer heel erg goed met deze doorzetter. Bartje en Linda zijn heel gek op elkaar, ze kunnen niet zonder elkaar.

Ezels

Onze twee ezels, Chico en Manuela, zijn ook al behoorlijk op leeftijd. Chico is geboren in 1992 en Manuela in 1990. Ze lopen al jaren bij ons op de kinderboerderij, in de wei samen met de twee pony's hebben ze het heel fijn.

Geiten

We hebben maar liefst 6 geiten; Spikkel, Neelie, Spik, Span, Paula en Spot. Het zijn allemaal redelijk oude geitjes, ze zijn in 2004 geboren op onze kinderboerderij. Ze zijn door Neeltje en de toenmalige beheerder met de fles grootgebracht. Ze zijn heel lief en vriendelijk en ze gaan ook graag op de foto.

Varkens

Een lief varken kan natuurlijk niet ontbreken op de kinderboerderij, wij hebben er maar liefst twee. De varkens zijn overdag buiten, 's avonds en 's nachts mogen ze lekker binnen. De oudste, Pooh, is geboren in 2007. Babe is geboren in 2013, ze is een vondeling en is door de politie naar ons gebracht. Ze is heel kindvriendelijk en met onze beheerder Neeltje erbij kan ze zelfs geborsteld worden.

Konijnen

Zelf hebben wij 7 konijnen op de kinderboerderij; Knabbel, Babbel, Snuffel, Mia, Bob, Bikkel en Kruimel.

Cavia's

We hebben twee vrouwtjes en twee mannetjes cavia's; Woezel & Pip en Ernie & Bert.

Pluimvee

Naast alle bovenstaande dieren hebben we ook nog pluimvee; Fazanten, eenden, ganzen, duiven, kippen en hanen. Het is meestal niet gebruikelijk om het pluimvee te knuffelen, maar Henkie de Haan vindt dit wel leuk. Je kunt aan onze vrijwilligers gerust vragen wie Henkie is...

Dieren Helicon College

Naast onze eigen dieren is onze boerderij ook het thuis voor een aantal dieren van het Helicon College. De leerlingen krijgen bij ons les van hun eigen leraren over hoe ze de dieren moeten verzorgen. Daarbij houden ze ook onze eigen dieren in de gaten, zodat ze bijvoorbeeld ook over de kippen het een en ander leren. Ze hebben bij ons hamsters, muizen en gerbils geplaatst.