Over Kinderboerderij de Veldhoeve

Mooi gelegen in de natuur, aan het kanaal in Helmond-Noord.

Over ons

In en om onze boerderij leven allerlei dieren; Pony's, ezels, geiten, varkens en verschillende knaagdieren en pluimvee. We hebben een kantine waar bezoekers kunnen zitten als het regent, in het bijgebouw is een speciale ruimte voor de knaagdieren (konijnen, cavia's, hamsters) met daarbij een knuffelhoek. Ook onze varkens zitten hier 's avonds en 's nachts lekker binnen.

Bij ons mogen veel van de dieren worden geaaid, geknuffeld en gevoerd. Dit uiteraard alleen onder toeziend ook van de ouders of een medewerker van onze kinderboerderij. Voor de kleinere kinderen hebben we diverse speeltoestellen.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk, wel vragen we je iets te drinken of te eten. Je kunt bij ons met gemak een middag doorbrengen, dus kom gerust eens langs.

Vrijwilligers

Onze beheerder

Vanaf de start van Kinderboerderij de Veldhoeve is onze beheerder, Neeltje Pluijm, al betrokken. Zij is dagelijks aanwezig op de boerderij om alles draaiende te houden. Ze werkt met veel liefde en tijd met de dieren en de mensen. Zij kent de dieren als geen ander! Graag stelt ze zich even aan jullie voor:

Hallo, mijn naam is Neeltje Pluijm en ik ben beheerder op Kinderboerderij de Veldhoeve. In 1994 ben ik in aanraking gekomen met de kinderboerderij en heb ik het boerderijvirus te pakken gekregen (niet besmettelijk, haha). Mijn eerste kennismaking was de opvang van een verstoten jong hertje dat met de fles gevoerd moest worden. Dit bracht veel werk met zich mee, het hertje is uiteindelijk +/- 8 weken bij mij in huis geweest. Vanaf dat moment ben ik steeds meer gaan doen op de boerderij en als vrijwilliger begonnen. Ik heb heel veel liefde voor dieren en kinderen. Mijn werk is heel divers doordat ik met dieren, kinderen en vrijwilligers te maken heb, en dat maakt het juist zo leuk.

beheerder-kinderboerderij

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers

Uiteraard houdt Neeltje de kinderboerderij niet alleen draaiende, samen met een toegewijd team van vrijwilligers zorgt ze dat de boerderij er netjes uit blijft zien en de dieren goed verzorgd worden.

Met name voor het horeca gedeelte zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers, hier hoort ook een stukje huishoudelijke dienst bij. Als je hier interesse in hebt, kom dan vooral een keer langs of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zouden het super leuk vinden!

vrijwilligers gezocht

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de kinderboerderij via telefoonnummer 0492-539309 en vraag naar Neeltje. Langskomen mag natuurlijk ook altijd, dan kun je meteen zien wat de werkzaamheden inhouden.

Onze activiteiten

Kinderfeestjes

Binnenkort jarig? Vier je feestje bij ons! Je kunt knuffelen met de dieren, spelletjes doen en lekker spelen in de speeltuin. Op deze flyer vind je meer informatie.

Kindermiddagen

Een keer in de paar weken wordt er door onze vrijwilligers een kindermiddag georganiseerd. Lijkt dat je leuk? Informeer dan bij ons naar de eerstvolgende!

Bezoek groepen

Een uitje plannen met een groep? Kinderboerderij de Veldhoeve is een leuke bestemming! Je kunt informeren en reserveren via telefoonnummer 0492-539309.

Kom knuffelen!

De Veldhoeve is tijdens openingstijden voor iedereen geopend, dus kom gerust een keer langs! De kinderboerderij is gratis toegankelijk, wel vragen we je iets te drinken of te eten.

Beleidsplan

Stichting Kinderboerderij De Veldhoeve is in bezit van de ANBI-status.
Dit betekent dat het door de belastingdienst als 'algemeen nut beogende instelling' is aangewezen.